De bank voor een wereld in verandering
3 min

Kan ik lenen om mijn woning energiezuinig te maken?

Uw dak, muren en vloer isoleren, uw ramen en deuren vervangen, zonnepanelen of een warmtepomp installeren … Zowel BNP Paribas Fortis als de Vlaamse overheid ondersteunen graag uw inspanningen om duurzaam te wonen.

Let op, geld lenen kost ook geld.
Naar schatting is gemiddeld 50.000 tot 55.000 euro nodig om een woning tegen 2050 te renoveren naar energielabel A. Een flinke investering, maar tegelijk een duurzame belegging voor de toekomst. En u staat er niet alleen voor. Zowel uw bank als de overheid geven u graag een financieel steuntje in de rug.

Onze financieringsoplossingen HOE KUNNEN WIJ U HELPEN?

Soepel Woonkrediet

Een optie is om uw bouw- of verbouwproject te financieren met een hypothecair krediet. Wist u trouwens dat u met ons Soepel Woonkrediet uw jaarlijkse rentevoet in totaal met maximaal 0,50 procent kunt verlagen? Voor elk van de vijf voorwaarden waaraan u voldoet (zie artikel 1.1.1.3. van de tarieven Woonkrediet), krijgt u immers een vermindering van 0,10 procent. Een van die voorwaarden is dat uw woning een EPC-score van maximaal 150 kwH/m2/jaar behaalt. Voldoet u aan de energiezuinige voorwaarden van onze Eco-voordelen, dan geniet u bovendien vrijstelling van reserveringsprovisie (zie artikels 1.2. en 1.3. van de tarieven Woonkrediet). Dat is onze manier om uw inspanningen voor duurzaam wonen te ondersteunen.

Hebt u al een Soepel Woonkrediet bij ons lopen? Dan kunt u onder voorbehoud van aanvaarding van uw aanvraag het reeds afbetaalde kapitaal heropnemen om uw renovatieproject te financieren. U kunt naargelang uw behoeften zelfs tot 120 procent van het oorspronkelijk ontleende kapitaal lenen. Voordeel: u hoeft geen nieuwe hypotheek af te sluiten, waardoor u tijd wint en nieuwe notaris- en registratiekosten uitspaart.

Lening op afbetaling

Met een lening op afbetaling lost u maandelijks een vast bedrag af tegen een vaste rente gedurende een vaste looptijd tot tien jaar (tot twaalf jaar vanaf 50.000 euro). Wilt u niet alleen de energiezuinigheid van uw woning verbeteren, maar bijvoorbeeld ook een nieuwe keuken of badkamer installeren? Dan is de Renovatielening een mogelijke optie voor u. Is minstens 75 procent van uw geplande werken gericht op energiebesparing? Dan komt u in aanmerking voor de Energielening en geniet u een voordeliger tarief.

De grootste voordelen? U betaalt geen notaris- en registratiekosten, geen dossierkosten en geen reserveringsprovisie. De aanvraagprocedure verloopt ook sneller en eenvoudiger. Tot 50.000 euro kunt u de lening zelfs volledig online regelen, van simulatie tot ondertekening na aanvaarding van uw aanvraag. U kunt naargelang uw behoeften tot 130% van de waarde van uw werken laten financieren voor leningen tot 50.000 euro (tot 110% voor leningen tot 150.000 euro).

Leningen van de Vlaamse overheid BEKIJK OF U IN AANMERKING KOMT

Vlaanderen

Kocht u sinds 2021 een huis of appartement in Vlaanderen met een ongunstige EPC-score, en plant u werken om de energieprestatie daarvan aanzienlijk te verbeteren binnen de vijf jaar? Ga na of u voldoet aan de voorwaardenvoor de renteloze renovatielening van de Vlaamse Overheid. Zo ja, dan kunt bovenop uw hypothecair krediet zo’n renovatielening (lening op afbetaling) tot 60.000 euro bij ons afsluiten. De Vlaamse overheid betaalt de rente van die lening dan jaarlijks aan u terug (rentesubsidie). Wilt u hierover meer informatie, neem dan gerust contact op met een van onze adviseurs.

Hebt u concrete plannen om uw woning energiezuiniger te maken?

We maken graag tijd voor u vrij om samen uw project te bespreken en een financieringsoplossing te vinden die bij u past.

Woonkrediet
Kredietvorm: hypothecair krediet met (on)roerende bestemming. De bepalingen met betrekking tot hypothecair krediet in hoofdstuk 2 van titel 4 van boek VII van het Wetboek van Economische Wetgeving zijn van toepassing. Onder voorbehoud van aanvaarding van uw aanvraag door BNP Paribas Fortis NV, kredietgever, Warandeberg 3, 1000 Brussel - RPM Brussel - BTW BE 0403.199.702.

Renovatielening en Energielening
Kredietvorm: Lening op Afbetaling. De bepalingen inzake consumentenkrediet uit hoofdstuk 1 van titel 4 van boek VII Wetboek Economisch Recht zijn van toepassing. Onder voorbehoud van aanvaarding van uw aanvraag door AlphaCredit NV, kredietgever, Warandeberg 8 Bus 3, B-1000 Brussel, RPR Brussel, BTW BE0445.781.316. Verbonden agent: BNP Paribas Fortis NV, Warandeberg 3, B-1000 Brussel – RPR Brussel – BTW BE0403.199.702.