De bank voor een wereld in verandering
2 min

Een energiezuinige woning: financiële voordelen

Uw huis of appartement energiezuiniger maken is een investering die u op termijn heel wat financiële voordelen oplevert. En om u een steuntje  in de rug te geven, krijgt u voor uw energiebesparende renovatieproject speciale voorwaarden op uw lening op afbetaling of uw hypothecaire krediet.

LET OP, GELD LENEN KOST OOK GELD.
Energiezuiniger wonen is een echte win-win: u helpt onze planeet, verhoogt uw wooncomfort en geniet bovendien tal van financiële voordelen. We zetten ze even voor u op een rij.

Renoveren loont DE CIJFERS SPREKEN VOOR ZICH

Kleinere investering

Wist u dat het doorgaans een pak goedkoper is om een bestaande woning te verbouwen of renoveren dan ze te slopen en een nieuwbouw te zetten? Om u een idee te geven: het gemiddelde budget voor energiebesparende renovaties is 20.838 euro. Bovendien heeft verbouwen of renoveren minder energie te verbruiken dan bouwen.

Lagere energiekosten

Dak- of muurisolatie, dubbel glas, warmtepomp, zonneboiler … Met energiezuinige ingrepen kunt u uw energieverbruik aanzienlijk verlagen. Volgens experts bespaart u met een goede isolatie van uw dak al snel 30% op uw energiefactuur. Ook zelf elektriciteit of warm water produceren met zonnepanelen en/of een warmtepomp, levert u een aardige kostenbesparing op.

Aantrekkelijker voor kopers en huurders

Uit onze grote enquête over energiezuinig wonen van lente 2022 blijkt dat 80% van de Belgen energie besparen belangrijk vindt bij de keuze van een woning. Veel kandidaat-kopers en -huurders hechten vandaag al meer waarde aan een goede isolatie, zonnepanelen en/of een warmtepomp dan aan een mooie keuken of badkamer. En dat zal in de toekomst alleen maar toenemen.

Lenen tegen speciale voorwaarden OMDAT energiezuinig WONEN EEN STEUNTJE IN DE RUG VERDIENT

Eco-voordelen

Als u een Soepel Woonkrediet (hypothecair krediet) bij ons afsluit, betaalt u in de regel sowieso pas vanaf de 13e maand een ‘reserveringsprovisie’ - een vergoeding voor het beschikbaar houden van het kapitaal - op de nog niet opgenomen bedragen. En u betaalt helemaal géén provisie als u aan de volgende voorwaarden voldoet:
  • U koopt en renoveert een woning, en de werken omvatten minstens één van deze energiebesparende ingrepen: plaatsing isolatie, hoogrendementsbeglazing of superisolerende beglazing, geothermische verwarming, zonneboiler, fotovoltaïsche zonnepanelen, vervanging van stookketels, plaatsing hoogrendementsketel, ventilatiesysteem C of D, regenwaterrecuperatie.
  • U bouwt een woning in Vlaanderen met een E-peil van maximaal 30 (CEP ≤ 45 voor Brussel, Ew ≤ 45 voor Wallonië).

Lagere rentevoet

De rentevoet van uw Soepel Woonkrediet verlagen, dat doet u gewoon zelf! U vermindert het tarief met 0,10% op jaarbasis voor elk van de vijf voorwaarden (zie 1.1.1.3. van tarieven Woonkrediet) waaraan u voldoet. En zo ook als de energieprestatie (EPC) van uw woning kleiner dan of gelijk is aan 150 kWh/m² per jaar. Dat is het energiegebruik per jaar, gemeten per vierkante meter.

Voordelige leningen op afbetaling

Met de Renovatielening (lening op afbetaling) verbouwt u uw woning tegen een voordelig tarief. Is 75% van de werken of meer gericht op energiebesparing? Dan komt u in aanmerking voor de Energielening (lening op afbetaling) en geniet u een nog lagere rentevoet. Tot 50.000 euro kunt u uw lening op afbetaling eenvoudig online simuleren en aanvragen. Wilt u meer dan 50.000 euro lenen? Maak dan een afspraak in uw kantoor om samen uw project te bespreken.

Kom uw energiebesparende plannen bespreken

Welke van onze financieringsoplossingen het best bij u past, is maatwerk. Kom gerust langs voor meer informatie.

Soepel Woonkrediet
Kredietvorm: hypothecair krediet met (on)roerende bestemming. De bepalingen met betrekking tot hypothecair krediet in hoofdstuk 2 van titel 4 van boek VII van het Wetboek van Economische Wetgeving zijn van toepassing. Onder voorbehoud van aanvaarding van uw aanvraag door BNP Paribas Fortis NV, kredietgever, Warandeberg 3, 1000 Brussel - RPM Brussel - BTW BE 0403.199.702.

Renovatielening en Energielening
Kredietvorm: lening op afbetaling. De bepalingen inzake consumentenkrediet uit hoofdstuk 1 van titel 4 van boek VII Wetboek Economisch Recht zijn van toepassing. Onder voorbehoud van aanvaarding van uw aanvraag door AlphaCredit NV, kredietgever, Warandeberg 8 Bus 3, B-1000 Brussel, RPR Brussel, BTW BE0445.781.316. Verbonden agent: BNP Paribas Fortis NV, Warandeberg 3, B-1000 Brussel – RPR Brussel – BTW BE0403.199.702.