De bank voor een wereld in verandering
4 min

Met de hele familie achter het fornuis

La Trattoria is synoniem met de onvervalste charme van de Italiaanse keuken. De lokroep van de terrasjes weerklinkt hier dan ook luider dan elders.

La Trattoria heeft zijn klanten wekenlang verwend met een afhaalmenu om duimen en vingers bij af te likken. Vandaag maken Pauline Ferrara en de hele familie zich op voor het zomerseizoen. Het terrasmeubilair staat klaar, het gonst weer van de bedrijvigheid in de vier familierestaurants en de socialemediakanalen draaien op volle toeren.

De storm Bloedband

“Onze afhaalservice sloeg niet meteen aan. We hebben daardoor drie weken de deuren gesloten en zijn in april weer van start gegaan. Zo konden we een aantrekkelijk aanbod uitwerken met onder meer aperitiefbordjes. Die waren dankzij het mooie weer een schot in de roos. Zelfs nieuwe klanten vonden de weg naar onze restaurant.

De lockdown bracht onze familie nog dichter bij elkaar. Mijn ouders, mijn zussen, mijn broer en ik runnen samen de vier restaurants in Barchon en Wezet. Enkel La Trattoria bleef open tijdens de lockdown. We wonen allemaal bij elkaar in de buurt en stonden voor de afhaalmenu's ook samen achter het fornuis.“

De (reddings)boei Tijd om na te denken

“De relatiebeheerder van onze bank stond altijd klaar met een antwoord op al onze vragen. We konden onze investeringskredieten met zes maanden uitstellen en kregen zo wat extra ademruimte.

We hadden regelmatig contact via e-mail en telefoon, en we kregen altijd voldoende tijd om de verschillende opties op een rijtje te zetten. Onze contactpersoon bracht ons ook meteen op de hoogte van elke nieuwe regeling.

Via onze relatiebeheerder konden we de officiële berichtgeving en de beslissingen van de overheid op de voet volgen. Zo hadden we bijvoorbeeld recht op een krediet met een zeer voordelige rentevoet, maar daar zullen we waarschijnlijk geen gebruik van maken.“

We kregen altijd voldoende tijd om de verschillende opties op een rijtje te zetten.

De horizon Een fris imago

“We begrijpen nu ook het belang van sociale media. We zijn nu veel actiever op verschillende kanalen: we posten dagelijks foto's van onze gerechten, vergezeld van een boodschap die ons enthousiasme weerspiegelt. We hebben gaandeweg geleerd om ook online zichtbaar te zijn en ons imago een nieuwe boost te geven.

Tegelijkertijd hebben we het geluk te kunnen rekenen op de solidariteit van onze trouwe klanten. En we zullen er ook alles aan doen om de nieuwe gezichten enthousiast te houden over onze keuken.

p> We volgen de situatie in andere landen en bekijken stap voor stap hoe we op een praktische manier de beste veiligheidsmaatregelen kunnen invoeren. Zo zetten we bijvoorbeeld maximaal in op de uitbreiding van onze terrassen. Laat de zon maar komen!“

De ervaring Terug naar huis

“Dit vreemde avontuur heeft ons nog dichter bij elkaar gebracht. We hebben sowieso een sterke band, zowel professioneel als privé. We werken niet alleen samen, maar brengen ook onze vrije tijd met elkaar door.

Die sterke familieband was een echte steun en toeverlaat. Eigenlijk geeft zo’n crisis een duwtje in de rug om het beste van jezelf naar boven te halen.

Ik ben 25 jaar en heb net een opleiding van vijf jaar in het buitenland achter de rug. Ik ben naar Londen, Kopenhagen en Australië gegaan. Twee weken voor de lockdown ben ik naar huis gekomen, om dichter bij mijn familie te zijn en een handje toe te steken. Door deze ervaring sta ik ook mentaal sterker in mijn schoenen.“

Van antipasti tot pasta's, pizza's en desserts

Ontdek de smaken van Italië bij