De bank voor een wereld in verandering
4 min

Goosebumps Events: met veerkracht verder gaan

Ondanks de coronamaatregelen en een mogelijke tweede lockdown toont Michiel Vanderheyden zijn fighting spirit.

De aankondiging van de lockdown kwam hard aan bij Michiel Vanderheyden van Goosebumps Events. Logisch, want zijn sector lag in één klap helemaal plat. Of toch niet? Met zijn team werkt hij keihard aan creatieve oplossingen zoals ‘safeevent’, ‘storybox’ en online events. “Onze essentie is menselijke verbinding, en die is belangrijker dan ooit.”

De storm Over fighting spirit als de hele sector wordt stilgelegd

“Het is snel gegaan. De ene week organiseerden we iets voor 300 mensen, de week erna zaten we in lockdown. De aankondiging overviel ons dus best wel.

Al vlug kwam onze fighting spirit naar boven. We zijn er vol voor gegaan om nieuwe initiatieven uit te rollen. We stuurden eerst een bevraging uit. Die stelde ons gerust: verbinding blijft belangrijk en is relevanter dan ooit. Op basis van de feedback maakten we een whitepaper met onze toekomstvisie op de sector.

We startten met storybox: binnen een bepaald thema maken wij een goodiebox met gadgets waarmee bedrijven hun appreciatie kunnen tonen aan medewerkers en klanten. Via safeevent.be organiseren we evenementen binnen de strakke veiligheidsnormen. En we bekijken online events: samenkomen op afstand, zeg maar.”

De (reddings)boei Met elkaar verbonden blijven: ook met de bank

“Ondertussen is alles klaar om veilig weer op te starten. We hebben zelfs speciaal meubilair laten maken voor safeevent.be. Maar voorlopig komt er natuurlijk nog weinig binnen.

Tot nu toe hebben we alles op eigen kracht kunnen realiseren, maar bij BNP Paribas Fortis staan een aantal kaskredieten klaar in de vorm van een “Straight Loan”. Het feit dat onze bank ons zo’n back-up heeft aangereikt, geeft een heel gerust gevoel.

Niet alleen heeft de bank een meerwaarde voor ons gehad op financieel vlak, maar ook zeker op menselijk vlak. Onze contactpersoon is altijd bereikbaar en belt zelf regelmatig om te vragen hoe het gaat. Hij denkt op alle mogelijke manieren met ons mee en heeft veel kennis. Het menselijke aspect is niet te onderschatten.”

Onze contactpersoon is altijd bereikbaar en belt zelf regelmatig om te vragen hoe het gaat.

De horizon Groepsgevoel, maar in alle veiligheid

“De storybox zetten we hierna voort. We breiden het nu uit met een platform met nog meer storybox-mogelijkheden. Het is een individuele box, maar hij kan zeker ook voor een groepsgevoel zorgen.

We verwachten dat we ten vroegste in september met grotere evenementen mogen heropstarten, en dan binnen strenge parameters. We willen dat zo veilig, maar ook menselijk en sociaal mogelijk invullen: daaruit is safeevent.be gekomen. Onze test daarvan heeft het journaal gehaald!

We zijn tot slot bezig met het bouwen van een studio om online events van een halve of zelfs hele dag te kunnen hosten. Zo blijven we flexibel: we bieden een veilig live event aan, maar mocht dat door nieuwe maatregelen niet door kunnen gaan, hebben we een online alternatief.”

De ervaring De lockdown als katalysator voor verdieping

“De essentie van onze business is niet bedreigd. Integendeel. Verbinding is juist belangrijker dan ooit. Het positieve vind ik dat bedrijven nu ook realiseren dat als we mensen samenbrengen, dit ook maximaal effect moet hebben.

Wij werken met campagnes en niet met one-shot evenementen: dan is de uitkomst voor een bedrijf veel waardevoller. De lockdown heeft ons in die zin de kans gegeven om onze filosofie vorm te geven in onze andere initiatieven, die we ook hierna blijven voortzetten.

Ik ben trots dat we snel waardevolle ideeën op poten hebben gezet. Ik hou van dit soort ondernemen: ik voel een enorme drive en betrokkenheid. We komen allemaal uit onze comfortzone!”

Bekijk het harde werk op