De bank voor een wereld in verandering
4 min

Hoe waardevol zijn zonnepanelen?

Stijgt de waarde van uw woning met de installatie van zonnepanelen? En hoe waardevol zijn ze dan wel? We lichten toe met cijfers en opties.

Let op, geld lenen kost ook geld.

Zonnepanelen Zonnepanelen: welke meerwaarde geven ze aan mijn woning?

Maakt u zich zorgen over de hoge energieprijzen? Verontrusten de almaar strengere energienormen u? Net als meer en meer Belgen overweegt u te investeren in zonnepanelen. Maar wat betekent dit voor de waarde van uw woning?

Zonnehuis, duurder huis

Uit een studie van de KU Leuven van juli 2022 blijkt dat huizen met goede energieprestaties tot 25% sneller verkocht worden. Hun waarde is ook 12% hoger dan die van huizen met een lage energiescore.

Hoe hoger het EPC-label hoe duurder het huis: 10% tot 15% duurder! Hetzelfde geldt voor de verhuur. Een woning met zonnepanelen is gemakkelijker te verhuren. Kortom, mensen letten er op en zijn ook vragende partij.

De juiste financiering

Investeren in zonnepanelen is dus een wijze beslissing. Of u nu uw energielabel wilt verbeteren of u het puur financieel bekijkt; vooral als u uw eigendom wilt verhuren of verkopen. Experts en installateurs zijn het erover eens dat de toegevoegde waarde tussen 5.000 en 25.000 euro ligt. U hoeft alleen de juiste financiering te vinden om uw winst te maximaliseren. Kies voor een Energielening (lening op afbetaling*) en profiteer van onze voordelen.

Wilt u genieten van de voordelen van zonnepanelen?

Dan hoeft u enkel nog de financiering te vinden die past bij uw project!

Renovatielening en Energielening: Kredietvorm: Lening op afbetaling. De bepalingen inzake consumentenkrediet uit hoofdstuk 1 van titel 4 van boek VII Wetboek Economisch Recht zijn van toepassing. Omvat alle energiezuinige werken in de woning, onder meer de aankoop en plaatsing van raamwerk en dubbele beglazing, verwarming en stookketels, isolatiematerialen, zonnepanelen, energieaudits, plus alle andere materialen en werkzaamheden bestemd voor energiebesparingen in de woning. Onder voorbehoud van aanvaarding van uw aanvraag door AlphaCredit NV, kredietgever, Warandeberg 8 bus C, B-1000 Brussel, RPR Brussel, BTW BE0445.781.316. Verbonden agent: BNP Paribas Fortis NV, Warandeberg 3, B-1000 Brussel – RPR Brussel – BTW BE0403.199.702.