De bank voor een wereld in verandering
2 min

Energiezuinige woning: waar start ik?

Welke stap zet ik als eerste wanneer ik mijn woning energiezuiniger wil maken?

Let op, geld lenen kost ook geld.
Het is nooit te laat om energie te besparen. Maar door de snel veranderende duurzaamheidsvoorschriften en de naderende deadlines voor de EPC-normen is er wel een ‘sense of urgency’ ontstaan. Zonnepanelen installeren? Een warmtepomp? De ramen vervangen? Waar start ik?

Eerste stap Isoleren, isoleren en nog eens isoleren

Twijfel niet: isoleren heeft de hoogste prioriteit. Het is de belangrijkste stap in de energiebesparende renovatie van uw woning. Maar daarmee is de kous natuurlijk niet af. Hierbij nog enkele tips om uw renovatieproject tot een goed einde te brengen:

Klaar voor een energiebesparende renovatie?

Onze specialisten zijn er om u te begeleiden. Simuleer online uw energielening (lening op afbetaling) of uw hypothecair krediet*, en doe ook uw aanvraag volledig online.

Wettelijke informatie

Renovatielening en Energielening: Kredietvorm: Lening op afbetaling. De bepalingen inzake consumentenkrediet uit hoofdstuk 1 van titel 4 van boek VII Wetboek Economisch Recht zijn van toepassing. Omvat alle energiezuinige werken in de woning, onder meer de aankoop en plaatsing van raamwerk en dubbele beglazing, verwarming en stookketels, isolatiematerialen, zonnepanelen, energieaudits, plus alle andere materialen en werkzaamheden bestemd voor energiebesparingen in de woning. Onder voorbehoud van aanvaarding van uw aanvraag door AlphaCredit NV, kredietgever, Warandeberg 8 Bus 3, B-1000 Brussel, RPR Brussel, BTW BE0445.781.316. Verbonden agent: BNP Paribas Fortis NV, Warandeberg 3, B-1000 Brussel – RPR Brussel – BTW BE0403.199.702.

Woonkrediet
Kredietvorm: hypothecair krediet met (on)roerende bestemming. De bepalingen met betrekking tot hypothecair krediet in hoofdstuk 2 van titel 4 van boek VII van het Wetboek van Economische Wetgeving zijn van toepassing. Onder voorbehoud van aanvaarding van uw aanvraag door BNP Paribas Fortis NV, kredietgever, Warandeberg 3, 1000 Brussel - RPM Brussel - BTW BE 0403.199.702.