De bank voor een wereld in verandering
4 min

Een andere woning kopen? Nieuw krediet nodig?

Een nieuw huis, een buitenverblijf, een nieuw project op stapel?

Wat hebt u nodig?

Verkopen om beter te kopen Het overbruggingskrediet, de oplossing?

Meer ruimte nodig?

U wil groter gaan wonen, omdat uw leven evolueert? U wil uw bestaande woning verkopen en met de opbrengst een nieuwe eigendom aanschaffen? Om de periode te overbruggen tussen de aankoop of bouw van uw nieuwe woning en de verkoop van uw huidige woonst, neemt u best een tijdelijk krediet, een 'overbruggingskrediet'. Zodra uw eigendom verkocht is, betaalt u uw krediet terug.

Hoe werkt het overbruggingskrediet?

Aan de hand van de verwachte opbrengst van uw huidige eigendom, bekijkt uw bankadviseur welk bedrag u kunt lenen. Het overbruggingskrediet moet minimaal 12.500 euro bedragen. Tijdens de looptijd van het krediet betaalt u alleen een vaste interest. Het overbruggingskrediet zelf betaalt u terug op de verkoopdatum van uw eigendom of ten laatste twaalf maanden na het aangaan van het krediet.

Ik wilde mijn huis verkopen om een nieuwe, grotere woning te kopen. Met een overbruggingskrediet verliep dat allemaal heel vlot.

Investeren in bakstenen Een buitenverblijf?

Een buitenverblijf of een extra pensioen?

Uw eerste hypothecaire krediet is bijna afbetaald of uw financiële situatie is veranderd en u heeft extra middelen om te beleggen. Dan is een tweede woning een interessante mogelijkheid – om te investeren, of eventueel om zelf in te verblijven.

Uw terugbetaalde kapitaal opnieuw opnemen

Om een tweede woning te kopen of uw bestaande woning uit te breiden/renoveren, hebt u nog een extra voordeel. Wanneer u al een hypothecair krediet op maat hebt lopen, dan kunt u het kapitaal dat u al terugbetaald hebt, opnieuw opnemen. Dat kan zelfs tot 120% van het kapitaal zijn. Daarvoor hoeft u geen nieuwe hypotheek af te sluiten en betaalt u dus geen nieuwe hypotheek- en notariskosten.

Nieuwe projecten, nieuwe kredieten

Een nieuwe woning, een buitenverblijf… Een nieuw project op stapel.