De bank voor een wereld in verandering
8 min

Hoe betaal ik als ik in het buitenland ga studeren?

In Rome, Londen, Madrid of Tokio betaal je niet op dezelfde manier.

Een hamburger eten in New York, een biertje drinken in Praag, Kyoto bezoeken ... Of het nu hier ver vandaan of in een buurland is, in het buitenland gaan studeren, betekent een andere manier van leven ontdekken en dus ook andere betaalgewoonten. Kredietkaart, app, cash of overschrijving? Een overzicht van de mogelijkheden.

Betalen met de kaart Ja, maar welke kaart?

Debetkaart of kredietkaart?

Als je eenmaal aangekomen bent, wil je vast iets leuks gaan doen: shoppen in de modewijk, een snelle hap of de laatste episode van je favoriete serie bekijken op Netflix? Het kan allemaal met je betaalkaart bij de hand. Een Visa Classic, een Hello kredietkaart of een debetkaart? Om de juiste kaart te kiezen, lees je best even deze pagina

Je keuze is dan zo gemaakt!

Al een kaart op zak? Activeer ze voor het buitenland!

Vertrek je binnenkort naar de oost- of westkust van de VS? Uw kredietkaart is meteen gebruiksklaar ook in heel Amerika. Als je buiten Europa reist, vergeet dan niet om de Maestro-functie van je bankkaart te activeren. Hier vind je alle informatie!

Geef zakkenrollers geen kans

Is je portefeuille verdwenen?
Hoe vervelend! Bel meteen naar Card Stop op +32 (0)78 170 170, dag en nacht bereikbaar. Op dat nummer kun je je bank- en kredietkaarten laten blokkeren.

Betalen met de smartphone Je kunt ook met je smartphone betalen!

Alles in één

Om je inkopen in de winkel onmiddellijk te betalen zonder je kaart boven te halen, gebruik je Apple Pay of Google Pay. Makkelijk, eenvoudig en snel. Nog een stapje verder? Je kan ook met je Fitbit- of Garmin-smartwatch, of met je Fitbit-activity tracker betalen. Leven in het tijdperk 2.0 heeft zo zijn voordelen!

Ontdek meer over deze nieuwe betaalmiddelen

Een multifunctionele app

Wil je in het buitenland betalen met een vingerknip? Haal je smartphone tevoorschijn! Gebruik Easy Banking App om betalingen te doen, te shoppen op internet, je vrienden terug te betalen of je saldo na te gaan ... waar ook ter wereld. Het enige wat je moet doen is de app downloaden en inloggen.

Voordat ik op Erasmus vertrok naar Spanje heb ik Easy Banking App gedownload. De app is perfect om mijn uitgaven te regelen. Ik kon altijd en overal supersnel betalen: op de bus, in de bibliotheek of op het strand.

Dominique
23 jaar

Cash betalen No plastic Here!

Een voorraadje buitenlandse valuta om je avontuur te beginnen

Vergeet niet om valuta te bestellen voordat je vertrekt. Natuurlijk neem je niet al je spaargeld mee in briefjes en centen. Enkele tientallen euro's aan cashgeld kunnen wel nuttig zijn om de eerste dagen van je nieuwe leven als student door te komen. Bestellen gaat heel snel via ons Easy Banking Centre of in je kantoor.

Altijd cash bij de hand

Je zal het altijd zien. Net als je cashgeld echt nodig hebt, is het op. Het is twee uur 's nachts en je ziet het niet zitten om drie kilometer verderop bankbiljetten te halen? De site MasterCard ATM Hunter is dan je beste vriend. Zo vind je moeiteloos het dichtstbij gelegen geldautomaat.

Geld afhalen kost geld

Misschien wist je dit niet, maar met een kredietkaart geld afhalen in het buitenland is zelden of nooit gratis. Als je in een ver land gaat studeren, weet je best vooraf welke valuta en betaalmiddelen er aanvaard worden, hoeveel de kosten voor geldafhalingen bedragen enzovoort. Die en andere nuttige info vind je hier.

Betalen via overschrijving Een oude vertrouwde overschrijving om de huur te betalen?

Voor het betalen van de huur, internet en elektriciteitsfacturen gaat er niets boven een bankoverschrijving. Als je binnen de SEPA-zone blijft, zijn overschrijvingen bovendien gratis.

Iets nieuws ontdekken? Installeer Easy Banking App op je smartphone om op een eenvoudige manier overschrijvingen te doen waar en wanneer je maar wilt. Handig, niet?

Dankzij itsme® hoef je je kaartlezer niet meer bij de hand te hebben. itsme® vereenvoudigt de loginprocedure van de banken.

Hoe betaal ik als ik in het buitenland ga studeren?

In Rome, Londen, Madrid of Tokio betaal je niet op dezelfde manier.