De bank voor een wereld in verandering
5 min

Hoe kan ik in het buitenland studeren zonder mijn budget te laten ontsporen?

Ook in Parijs, Berlijn of Tokio wil je je budget onder controle houden.

Wie enkele maanden in het buitenland gaat studeren, heeft uiteraard extra kosten. Wil je je budget goed opvolgen, zodat je jezelf kunt verwennen op een haalbare manier? Een onlinebank, een een Visa-kredietkaart met een limiet van 250 euro* of een app zijn mogelijke opties. Enkele tips hoe je je budget kunt beheren tijdens je studieverblijf.

*Onder voorbehoud van aanvaarding van je aanvraag

Online MET MIJN ONLINEBANK

0 + 0 = 0

Een museumbezoek, een avondje stappen, een etentje onder expats ... Wie op Erasmus gaat of stage loopt in het buitenland wordt aan allerlei verleidingen blootgesteld. Om te vermijden dat je in het rood gaat, doe je er goed aan om de bewegingen op je bankrekening bijna in real time te volgen.

Het goede nieuws is dat Easy Banking App je smartphone omtovert tot een heuse bank. Open je app en bekijk je transacties, je huidige saldo en het verloop ervan in de voorbije maanden. Log in op je persoonlijke ruimte waar en wanneer je maar wilt.

Met Easy Banking App kan ik mijn rekening in real time beheren en mijn uitgaven makkelijk onder controle houden.

Martin
23 jaar

Alles is automatisch!

In het buitenland studeren betekent huur betalen voor een woning van de universiteit of van een particulier, een internetabonnement nemen, water- en elektriciteitsfacturen betalen ... Het is niet altijd gemakkelijk om al die verplichtingen, tussen de lessen en ontspanningsactiviteiten door, tijdig na te komen.

Wil je aanmaningskosten vermijden en rustig van je Erasmus genieten? Daar zijn doorlopende opdrachten voor! Voer ze in je onlinebank in om zeker te zijn dat je al je regelmatige betalingen tijdig uitvoert.

Vlot geld verplaatsen

Een citytrip samen met je studiegenoten of een nieuwe flatscreen voor op je kot in het buitenland ... Je staat voor een uitzonderlijke uitgave. Je wil zo snel mogelijk geld van op je spaarrekening overschrijven naar je zichtrekening.

Met Easy Banking Web en Easy Banking App duurt die verrichting nog geen drie tellen. Log in, maak een nieuwe overschrijving aan en bevestig. Dat is alles. En binnen het uur staat het geld op je zichtrekening!

Met een kredietkaart MIJN VISA-KAART HEEFT ZOVEEL VOORDELEN

Blijf in het groen

De hele dag zon, uitgaan met vrienden, campusavonden ... Tijdens een Erasmusverblijf geef je mogelijk meer uit dan goed is.

Wil je je budget niet overschrijden? Met een kredietkaart* met een uitgavenlimiet van minimaal 250 euro/maand kan je overal ter wereld betalen. Dankzij het uitstel van betaling betaalt je je uitgaven zonder rente pas terug bij de eerstvolgende maandelijkse uitgavenstaat.

*Onder voorbehoud van aanvaarding van je aanvraag

Het leven is mooi

Koop je graag spullen op de webshops van je favoriete merken? Betaal je altijd met de kaart in de winkels in je buurt? Tijdens je verblijf in het buitenland kan dat ook! Hoe? Neem een kredietkaart mee.

Mobiel MET MIJN SMARTPHONE EN TABLET

Bank 2.0

Naar de les gaan, uitstappen maken ... het leven van een Erasmusstudent is goed gevuld! Wil je je rekeningsaldo en je laatste transacties raadplegen op de bus, op de trein of in een park waar je even zit te rusten? Ga je nooit de deur uit zonder je smartphone of tablet?

Met Easy Banking App volgt je bank je over de hele wereld. Zet je mobiele toestel aan om dag en nacht je rekeningen te beheren en je uitgaven te checken.

Goede afspraken maken goede vrienden

Als buitenlandse student ontmoet je heel veel andere lotgenoten. Allemaal sympathieke mensen met wie je graag eens iets wil gaan eten of drinken.

Als je Easy Banking App op je smartphone installeert, kun je de rekening in een oogwenk delen. Met de Bancontact-functie van die app betaal je je vrienden in enkele klikken terug.

Wil je een nieuwe vriend(in) op restaurant uitnodigen en in stijl betalen? Download Apple Pay of Google Pay, haal je smartphone tevoorschijn en betaal contactloos. Je kan zelfs met je Fitbit- of Garmin-smartwatch betalen.

Hoe kan ik in het buitenland studeren zonder mijn budget te laten ontsporen?

Ook in Parijs, Berlijn of Tokio wil je je budget onder controle houden.