De bank voor een wereld in verandering
5 min

Tips om uw activiteit te verzekeren

Bij BNP Paribas Fortis bieden we u een compleet gamma verzekeringsoplossingen op maat om u en uw bedrijf te beschermen. Het verzekeren van een vloot voertuigen of een bedrijfspand, het beschermen van uw medewerkers tegen ongevallen of het indekken van uw beroepsaansprakelijkheid… Onze experte Laurence De Dobbelaere adviseert u en legt uit hoe u uw activiteit kun beschermen.

Ondernemen is vaak berekende risico's nemen. Wie begrijpt die risico's beter dan uw financiële partner? Het is onze rol ervoor te zorgen dat u zich kunt concentreren op de ontwikkeling van uw activiteit. Wij helpen u om uw naasten en uw medewerkers, de gebouwen waarin u werkt en/of uw bedrijfsvoertuigen te beschermen en denken ook aan uw beroepsaansprakelijkheid. Onze experte Laurence De Dobbelaere legt u uit waarom het belangrijk is om met uw bankadviseur over verzekeringen te praten.

Waarom een expert inschakelen? "ÉÉN PLEK VOOR UW FINANCIERINGEN EN UW VERZEKERINGEN"

Alles om uw activiteit te verzekeren

“Bij BNP Paribas Fortis hebben we een oplossing voor al uw ondernemersbehoeften: levensverzekering of verzekeren van uw activiteit, pensioen... Dit loopt via onze partner AG*. Onze ambitie? Uw vertrouwenspartner worden en blijven, zowel voor uw financiële behoeften als voor uw verzekeringen. We willen u het leven makkelijker maken en u het allerbeste bieden. Concreet met een uitgebreide dekking in verschillende domeinen: uw mobiliteit, uw gebouwen en de inhoud ervan, ongevallen (met name arbeidsongevallen) en uw burgerlijke aansprakelijkheid als ondernemer. We bieden ook oplossingen om u of uw naasten te beschermen na een overlijden of bij invaliditeit, en pensioenverzekeringen.”

Een expert om uw belangen te verdedigen

“Als klant van onze bank kunt u een beroep doen op mijn expertise of die van een van mijn collega's. Ik sta specifiek in voor verzekeringen voor bedrijven en ondernemers. Mijn vak bestaat erin uw situatie en uw behoeften te onderzoeken en te begrijpen. Zo kan ik u het best mogelijke voorstel doen op het vlak van waarborg en prijs. Doet er zich een schadegeval voor? Dan ben ik uw belangrijkste contactpersoon. Ik beantwoord uw vragen en stel samen met een deskundig schadeadviseur binnen BNP Paribas Fortis alles in het werk om u te begeleiden en snel tot een correcte oplossing te komen.”

Bankier en verzekeraar

“Waarom een bank inschakelen om uw bedrijf te verzekeren? Als financiële partner zijn we ideaal geplaatst om de realiteit waarin u zich bevindt te begrijpen. Door te kiezen voor één gesprekspartner maakt u het uzelf gemakkelijk, bespaart u tijd en geld en geeft u ons een globaal overzicht van uw financiële situatie. We kunnen u dan ook het beste advies geven. Bijvoorbeeld: u vernieuwt uw wagenpark, koopt machines aan of investeert in een opslagplaats. We financieren en verzekeren u, zonder dat u andere stappen moet ondernemen. Een probleem? U weet hoe u contact kunt opnemen met uw adviseur, die u kent en die uw belangen ter harte neemt. U kunt zelfs rechtstreeks contact met mij opnemen."

Keuzes maken “Een aanpak op maat van uw activiteitensector"

Wat moet u verzekeren?

“De oplossingen die we aanbieden op het vlak van niet-levensverzekeringen zijn onderverdeeld in vier domeinen: mobiliteit, gebouw en inboedel, ongevallen en beroepsaansprakelijkheid. We kunnen bijvoorbeeld uw nieuwe vrachtwagen of duur materiaal voor uw restaurant of uw dokterspraktijk verzekeren. We beschermen u tegen arbeidsongevallen en dekken uw beroepsaansprakelijkheid in, met een specifieke aanpak voor tal van sectoren. Hierbij houden we rekening met bepaalde wettelijke bijzonderheden (bijvoorbeeld de tienjarige aansprakelijkheid in de bouwsector) of bepaalde bijzondere risico’s. Voor enkele specifieke beroepen bieden we ook packs op maat aan: bakkers, tandartsen, apothekers, kappers, kinesitherapeuten..."

De verzekering die bij uw bedrijf past

“Als expert in verzekeringen voor ondernemers stel ik u het juiste product voor op basis van uw behoeften. Ik wijs u op de risico's die u onvoldoende hebt gedekt, maar ook op de verzekeringen die overlappend zijn of mij niet meer nodig lijken. Ik ken uw wettelijke verplichtingen en de juridische normen die voor uw sector gelden. Ik werk elk dag nauw samen met uw bankadviseur. Ik beantwoord uw vragen en verdedig uw belangen, zowel bij de keuze of aanpassing van een verzekeringspolis als wanneer u een schadegeval heeft."

De dag van het schadegeval

“Omgaan met urgentie en onvoorziene omstandigheden maakt ook deel uit van ons vak als verzekeraar. Daarom stellen we u een speciaal nummer ter beschikking. Wanneer u nood heeft aan dringende bijstand kunt u onze bijstandsdienst 24/7 bereiken. Een team van gespecialiseerde medewerkers beantwoordt dan uw meest dringende vragen en helpt u bij een schadegeval, op het moment dat u het misschien het meest nodig hebt. Bij minder dringende vragen sta ik u bij als expert tijdens onze openingsuren. Ik begeleid en adviseer u bij uw schadeaangifte en bij het beheer ervan.”

De drie tips van onze expert “Zorg ervoor dat u elke keer opnieuw wint"

Verzeker u goed, vanaf de eerste dag

“U begint een eigen zaak? Wacht niet om u te verzekeren, en pak dit vanaf de eerste dag aan. Als expert zal ik bekijken welke risico's u neemt en hoe u ze kunt dekken. Eenmaal goed verzekerd, bent u gerust en kunt u zich concentreren op uw nieuwe activiteit. En vergeet niet dat we specifieke adviseurs voor startende ondernemers ter beschikking stellen! Bekijk daarom zeker eens het advies van mijn collega Lynn Coenen om uw zaak op te starten.”

Bel mij!

“Ik zeg mijn klanten altijd: aarzel nooit om mij te bellen wanneer u een vraag of een schadegeval heeft. Hoe vroeger u contact met mij opneemt, hoe beter ik kan helpen. Bij een ongeval ben ik het eerste aanspreekpunt. Ik stuur het dossier door naar een van onze interne diensten, die het zal aangeven bij onze verzekeringsmaatschappij AG.

Ik maak u duidelijk wat onze schadeadviseur nodig heeft (documenten, foto's, offertes enz.) om het geval bij de maatschappij te verdedigen en een schadevergoeding te ontvangen. Ik stel alles in het werk om u tijd en geld te besparen en voor gemoedsrust te zorgen."

Doe regelmatig een check-up

“Mijn laatste en misschien wel belangrijkste tip: controleer regelmatig of u goed verzekerd bent. Dankzij deze praktische tool krijgt u meteen een duidelijk beeld: beantwoord enkele vragen en kom te weten welke verzekeringen in uw situatie verplicht, essentieel of nuttig zijn. En als u Advice Pro-klant bent of van ons startersaanbod profiteert, plannen we sowieso overlegmomenten om uw portefeuille grondig te bekijken. Daaruit komen 3 mogelijke scenario’s: u krijgt een betere dekking van uw risico's, u krijgt dezelfde dekking voor een interessanter tarief of de zekerheid dat u behoorlijk verzekerd bent. U wint elke keer opnieuw!"

Welke verzekeringen hebt u nodig voor uw activiteit?

Meer informatie over ons verzekeringsaanbod vindt u hier.

AG Insurance (afgekort AG) NV - E. Jacqmainlaan 53, B-1000 Brussel - www.aginsurance.be - info@aginsurance.be - RPR Brussel - BTW BE 0404.494.849 - Belgische verzekeringsonderneming toegelaten onder code 0079, onder toezicht van de Nationale Bank van België, de Berlaimontlaan 14, 1000 Brussel.

Tussenpersoon: BNP Paribas Fortis NV – Warandeberg 3, B-1000 Brussel - RPR Brussel - BTW BE 0403.199.702, is ingeschreven onder dit nummer bij de FSMA, Congresstraat 12-14, 1000 Brussel, en handelt als verbonden verzekeringsagent, vergoed door commissies, voor AG Insurance NV. BNP Paribas Fortis nv bezit een deelneming van meer dan 10% in AG Insurance NV.