De bank voor een wereld in verandering
3 min

Hoe verminder ik mijn energieverbruik?

Lees hieronder enkele praktische weetjes om op verschillende manieren de kosten van uw energieverbruik te verminderen.

LET OP, GELD LENEN KOST OOK GELD.

Energieverbruik Energieverbruik: hoe verminder ik mijn kosten?

De energierekening verlagen, is een van de grootste uitdagingen voor de meeste Belgen. Gelukkig zijn er oplossingen. Jawel, u kunt op verschillende manieren geld besparen. Hier zijn alvast een paar goede gewoontes die u meteen kunt toepassen.

Uw woning energie-efficiënter maken

Isolatie is het sleutelwoord! Als u van plan bent energiebesparende werken uit te voeren, geniet u premies en specifieke financieringen. Een tip: overweeg om de leidingen en de boiler te isoleren. Met superieure isolatie en/of een milieuvriendelijk warmwatersysteem, bespaart u tot meer dan 1.000 euro per jaar. Het exacte bedrag hangt uiteraard af van de specifieke kenmerken van uw project.

Bespaar op uw verwarming

Als u verwarmt met elektriciteit, kies dan een meter die past bij uw type verbruik (enkelvoudige, tweevoudige en/of uitsluitend nachtmeter). Installeer zonnepanelen of gebruik een pelletkachel in uw woonkamer.

Aanbiedingen en prijzen vergelijken

Aarzel niet om van leverancier te veranderen. Houd uw verbruik regelmatig in het oog – en op die manier onder controle.

Leg ons uw energieprojecten voor. We stellen u graag alle mogelijkheden en voordelen voor.

Vertrouw op goede informatie

Een erkende energiedeskundige stelt energiebesparende oplossingen en systemen voor.

Op deze gewestelijke websites vindt u tal van interessante ideeën om energie te besparen:

Wilt u verbeteringen aan uw huis aanbrengen? Een goede beslissing!

Wij luisteren naar u en geven u duidelijke informatie over hoe u uw project kan financieren. Dit kan bijvoorbeeld met een renovatie- of energielening (leningen op afbetaling).

Renovatielening en Energielening: Kredietvorm: Lening op afbetaling. De bepalingen inzake consumentenkrediet uit hoofdstuk 1 van titel 4 van boek VII Wetboek Economisch Recht zijn van toepassing. Omvat alle energiezuinige werken in de woning, onder meer de aankoop en plaatsing van raamwerk en dubbele beglazing, verwarming en stookketels, isolatiematerialen, zonnepanelen, energieaudits, plus alle andere materialen en werkzaamheden bestemd voor energiebesparingen in de woning. Onder voorbehoud van aanvaarding van uw aanvraag door AlphaCredit NV, kredietgever, Warandeberg 8 Bus 3, B-1000 Brussel, RPR Brussel, BTW BE0445.781.316. Verbonden agent: BNP Paribas Fortis NV, Warandeberg 3, B-1000 Brussel – RPR Brussel – BTW BE0403.199.702.