De bank voor een wereld in verandering
5 min

Wat bij een ziekte of een ongeval in het buitenland?

Reizen betekent vrijheid, of u nu dicht bij huis blijft of naar de andere kant van de wereld trekt.

U droomt van de zon, de natuur en weidse uitzichten. Maar ook tijdens de reis van uw dromen kan het alledaagse leven die mooie plannen doorkruisen:  een ziekte of een ongeval, het kan iedereen overkomen. Hoe kunt u vóór uw vertrek, ter plaatse en na uw terugkeer in België tegenslagen voorkomen en oplossen? Hierna vindt u een heleboel mogelijkheden.

Voor uw vertrek VOORKOMEN IS BETER DAN GENEZEN

Valse start!

Nog maar enkele dagen voor u op vakantie vertrekt. Maar plots wordt u ziek en bent u aan uw bed gekluisterd. Of u belandt in het ziekenhuis door een vervelend ongeval ...
Geen paniek, u kunt vóór uw vertrek een reisverzekering afsluiten gekoppeld aan een reisannulatieverzekering afsluiten die de annulatie van uw reis dekt. Let wel, deze aanvullende annulatie-verzekering moet ten laatste 30 dagen voor vertrek afgesloten worden.

Toen ik net voor mijn vertrek een blindedarmontsteking kreeg, was ik opgelucht dat ik een goede verzekering had.

Klara
33 jaar

Net na een ongeval VOORKOMEN IS BETER DAN GENEZEN

Wat zijn de bergen mooi

U houdt van weidse uitzichten en wintersport. Dan trekt u wellicht ook dit jaar op skivakantie. Skiën, après-ski, lekker tafelen … kortom de sfeer is top. Maar dan plots een lawine …

Hoe vermijdt u dat u de opsporings- en reddingskosten moet betalen? Voor uw wintersportvakantie kunt u een specifieke reisverzekering nemen. Beter dan te moeten rekenen op een sint-bernardshond, toch?

Enkele reis naar het ziekenhuis

Tijdens uw verblijf in een exotisch land wordt u ziek. De diagnose van de arts is onverbiddelijk. U moet naar het ziekenhuis. Gelukkig zult u er dankzij de lokale medische diensten snel weer bovenop komen. Toch wilt uw familie graag het vliegtuig nemen om aan uw ziekbed te komen zitten. Neem een specifieke reisverzekering waarbij uw verzekeraar die kosten vergoedt.

Bedankt supernanny!

In het begin van de zomer gaat u op vakantie met uw kinderen en uw trouwe viervoeter. Door een ongeval tijdens een uitstap moet u een tijdje naar het ziekenhuis in de buurt van uw vakantieverblijf. Uw kinderen en hond blijven alleen achter.

Wist u dat er een reisverzekering bestaat waarbij er dan voor uw gezinsleden wordt gezorgd?

Tijdens uw hospitalisatie VERTROUW OP PROFESSIONALS

Een all-inservice

U gaat de wonderen van Indonesië ontdekken. Op de terugweg van uw dagtocht struikelt u op de rotsige ondergrond. U breekt uw enkel. Geen paniek! Uw overbrenging naar het dichtstbijzijnde ziekenhuis en de medische kosten worden door bepaalde reisverzekeringen gedekt. Oké, uw 'ontdekkingsreis' is natuurlijk wel voorbij. Maar nu kunt u wel genieten van de rust van uw hotel langs de rijstvelden of u kunt eventueel naar België worden overgebracht. 

Habla flamenco?

Uw vakantie in Bolivië draait uit op een ramp. U wou er gaan uitrusten, maar belandt in het ziekenhuis met een zware malaria-aanval. U kent niet voldoende Spaans om te begrijpen wat de artsen u allemaal vertellen.

Om dat soort problemen te vermijden, kunt u een reisverzekering nemen die u een tolk ter beschikking stelt. Hij of zij helpt u dan om met het medisch personeel te communiceren.

Kom in mijn armen!

U bent er met de rugzak in uw eentje op uitgetrokken om Zuid-Amerika te gaan ontdekken. De laatste tien dagen van uw reis brengt u ziek door in het ziekenhuis. Nu zit u dus vast in het buitenland, ver weg van uw familie.

Wilt u graag bezoek van uw familie of lief? Met sommige reisverzekeringen is dat mogelijk. 

Is stiptheid niet uw grootste deugd?

Aan de andere kant van de wereld geniet u van de laatste ogenblikken van uw reis. De avond voor uw terugkeer krijgt u een blindedarmontsteking. U moet enkele dagen in het ziekenhuis blijven en dus uw terugkeer naar België uitstellen. 

Gelukkig bestaan er daar specifieke reisverzekeringen voor. U weet nu wat u te doen staat om een heleboel administratieve en financiële problemen te vermijden.

Na uw hospitalisatie OOST WEST, THUIS BEST

Een terugreis voor iedereen

Zuid-Europa is een mooie vakantiebestemming voor families. Stel het u maar eens voor: u vertrekt samen met uw familie naar het ‘la dolce vita’-Italië en tijdens de eerste dagen genieten u en uw familie, want ook de zon is van de partij. En dan is uw rug spelbreker, u belandt helaas in het ziekenhuis, waar de dokters een discushernia vaststellen. Na onderzoek krijgt u toestemming om naar België terug te keren om daar verder te worden verzorgd. Uw familie begeleidt u en gaat met u mee.

Van een geluk bij een ongeluk gesproken, dankzij uw reisbijstand moet u al die kosten niet zelf betalen. Ook als u 'alleen maar' een arm breekt, krijgt u een vergoeding van uw bijstandsverzekering. Maar u kunt uw verblijf wel voortzetten aan de rand van het zwembad.

 

Met een gerust hart op reis

Heerlijk toch, zorgeloos genieten van een verblijf in het buitenland! Dat is zo, maar op voorhand een aantal zaken nakijken zorgt ervoor dat u altijd gerust bent, voor en na uw reis. De reden ligt voor de hand: wat als u plots ziek wordt tijdens uw reis en voor langere tijd naar het ziekenhuis moet? Dit kan heel wat financiële en administratieve zorgen met zich meebrengen.

Vermijd dat u moet opdraaien voor de medische kosten van uw herstel, u wint best vóór uw vertrek inlichtingen in over de reisverzekeringen die deze situaties dekken. 

Bedankt dokter

Ja, een citytrip naar Madrid is altijd een feest en een goed idee voor een korte break. Of toch niet? Het kan behoorlijk heet zijn in de zomer, een hittegolf is niet uitzonderlijk, stel u dan maar eens voor dat u getroffen wordt door een buikvliesontsteking. Voor deze aandoening moet u een dringende medische ingreep ondergaan. Alsof dat nog niet volstaat, krijgt u bij uw terugkeer in België postoperatieve symptomen,  u bent besmet met een ziekenhuisbacterie tijdens uw hospitalisatie.

Om te vermijden dat u moet opdraaien voor de medische kosten in België om van die bacterie verlost te raken, wint u best inlichtingen in over de reisverzekeringen die deze tegenslagen vergoeden.

Wat bij een ziekte of een ongeval in het buitenland?

Reizen betekent vrijheid, of u nu dicht bij huis blijft of naar de andere kant van de wereld trekt.