De bank voor een wereld in verandering
6 min

Hoe pakt u dagelijkse problemen op reis aan?

In België of aan de andere kant van de wereld, op reis beleeft u uw dromen.

Een reis verloopt natuurlijk nooit helemaal zoals gepland, en voor u het beseft verandert de reis van uw dromen in een nachtmerrie... Nog voor uw vertrek verliest u uw paspoort, ter plaatse hebt u een verkeersongeval of krijgt u af te rekenen met de gevolgen van een natuurramp. Hierna vindt u enkele tips om dagelijkse problemen op reis op te lossen.

Bijstand vóór u op reis vertrekt ANTICIPEREN

Geen onaangename verrassingen meer

U wordt ziek, een familielid overlijdt of uw oudste zoon heeft een tweede zit. Allemaal situaties waardoor u uw vakantie moet annuleren. Hoe vervelend!

Had u maar uw voorzorgen genomen …  Hoe? Door een verzekering te nemen die de reisannulatie dekt.

Uitstel is geen afstel

Nog een handige tip. Met sommige verzekeringen kunt u kosteloos een geplande reis van meer dan drie overnachtingen in België annuleren.
Goed om te weten, toch? Vraag meteen inlichtingen hierover.

Bijstand in het buitenland OM ALTIJD EN OVERAL VAN UW REIS TE GENIETEN

Mijn koffer kreeg vleugels

Op reis in het buitenland raakt uw bagage onderweg zoek of ze wordt gestolen. Een tegenslag, die dus echt niet alleen de anderen overkomt.
Hebt u een specifieke reisverzekering? Dan hebt u recht op een terugbetaling van een deel van de waarde van de beschadigde, gestolen of niet toegekomen voorwerpen. Een pak van uw hart!

Is het leven ter plaatse heel duur? Kijk de dekkingen en waarborgbedragen van uw verzekeringscontract na zodat u zeker niet zonder geld komt te zitten!

I come from Belgium!

U bent aan het wandelen in de straten van Bombay en uw paspoort, identiteitskaart en rijbewijs worden gestolen. De ambassade of het dichtstbijzijnde Belgische consulaat kunnen u zeker helpen. Zij zullen u ook bijstaan als u door de politie wordt aangehouden.

Hebt u een reisverzekering? Neem dan contact op met uw verzekeraar. Hij kan u vertellen waar het dichtstbijzijnde diplomatieke gebouw is en u met raad en daad bijstaan. Bovendien kan uw verzekering de administratieve kosten van uw tegenslag ten laste nemen.

Wat zegt u?

U gaat op huwelijksreis naar Bali. Om alle bezienswaardigheden te ontdekken kiest u voor een romantische uitstap met een scooter. Verrast door de lokale wegcode hebt u aan het stuur van uw bolide een ongeval. Niets ernstigs, maar uw echtgenote heeft wel enkele hechtingen nodig. De lokale politie komt de schade vaststellen.

U spreekt allicht geen Balinees, dus een tolk zal u zeer goed van pas komen om met de lokale autoriteiten en het medische team te communiceren. Gelukkig zijn er een aantal reisverzekeringen die daaraan tegemoetkomen.

Vakantie is zalig

Tijdens uw vakantie in Sicilië ontwaakt de Etna en het komt tot een uitbarsting. Door de vulkanische aswolk moeten alle vliegtuigen voor onbepaalde tijd aan de grond blijven en worden alle vliegtuigverbindingen opgeschort ... U kunt dus niet terug naar België op de geplande datum.

De luchthaven kan dan wel eens uw tijdelijke onderdak worden. Hebt u geen zin om onverwacht in een dergelijke situatie te verzeilen? U kunt een verzekering nemen die de kosten voor de verlenging van uw verblijf ter plaatse ten laste neemt.

Terugkeerbijstand VOOR EEN KOSTELOZE VERVROEGDE TERUGKEER

Het is uw dagje niet

U ligt op een paradijselijk strand als uw telefoon rinkelt. Er is brand uitgebroken in uw huis in België of boeven zijn uw woonst binnengedrongen. U hebt maar één wens: zo snel mogelijk naar huis terugkeren om orde op zaken te stellen. 
Als u voor uw vertrek de juiste verzekering nam, kunt u, een geluk bij ongeluk, toch een beetje opgelucht ademhalen, want uw terugkeer wordt helemaal vergoed.

Kijk zeker na of uw verzekering dit soort situaties dekt voordat u naar het buitenland trekt.

Een terugvlucht voor de hele familie

U bent aangekomen in Zuid-Europa en wil daar drie weken van het zonnetje profiteren. Helaas belandt u al na drie dagen in het ziekenhuis met een discushernia. Na onderzoek krijgt u toestemming om naar België terug te keren om daar te worden verzorgd. Uw familie reist met u mee. 
Gelukkig regelt de reisverzekering die u afsloot alle formaliteiten. Ze vergoedt ook alle kosten. Wat zou u doen zonder een goede reisbijstand?

Ondanks mijn gezondheidsprobleem was ik toch blij dat mijn verzekeraar de repatriëring van mijn familie kon regelen.

Dirck
42 jaar

Naar België, en wel zo snel mogelijk!

Terwijl u op vakantie bent in New York, krijgt uw papa een hartaanval en belandt op de intensieve zorg in het ziekenhuis. Uw grootmoeder die nooit sukkelde met haar gezondheid, is helaas plots overleden. In beide situaties moet u uw terugkeer naar België regelen.

Neem daarom vooraf een verzekering die zorgt voor uw terugkeer en de kosten daarvoor vergoedt.  U zult opgelucht zijn. Win dus inlichtingen in  voor u op reis vertrekt!

Hoe pakt u dagelijkse problemen op reis aan?

In België of aan de andere kant van de wereld, op reis beleeft u uw dromen.