De bank voor een wereld in verandering
5 min

Wat bij autoproblemen in het buitenland?

Reizen met de auto is ook een avontuur.

Duizenden Belgen trekken er elk jaar op uit met de auto naar het zuiden. Een lekke band, een defecte motor, diefstal van de auto of medische problemen ... de weg naar uw vakantie kan uitdraaien op een heus hindernissenparcours. Wat bij autoproblemen in het buitenland? Hierna vindt u een overzicht van de verschillende oplossingen.

Volledige bescherming VOOR DE WAGEN

Is dat normaal, dat rode lichtje?

Tijdens een roadtrip door Europa laat uw auto het plots afweten. Hij weigert ook nog maar een meter af te leggen. Ook een lekke band of de verkeerde brandstof tanken kan elke chauffeur overkomen ...

Win inlichtingen in voordat u de weg opgaat. Specifieke reisverzekeringen kunnen u in die situaties hulp en bijstand bieden.

Is er een garage in de buurt?

Uw auto weigert plots dienst tijdens een verblijf over de grens. Dat is niet bepaald een pretje. Maar sommige verzekeringen omvatten diensten die u uit die benarde situatie halen ...

Een pechverhelper komt uw wagen ophalen en sleept hem naar de dichtstbijzijnde garage of brengt hem over naar België. Bovendien kunnen ook onderdelen naar de garagehouder worden verzonden zodat hij de auto weer rijklaar kan maken.

Mijn auto?!

In tegenstelling tot uzelf gaan dieven nooit met vakantie. Tijdens een dagje shoppen en cultuur opsnuiven in Parijs wordt uw gloednieuwe auto gestolen.

Neem contact op met uw verzekeringsmaatschappij. Als uw wagen niet wordt teruggevonden, zorgt zij voor uw repatriëring naar België. Wilt u uw verblijf in het buitenland liever voortzetten? Praat erover met uw verzekeraar.

Onze auto werd gestolen toen we op reis waren. Onze verzekeraar heeft onze repatriëring van a tot z verzorgd.

Anton
45 jaar

Huren zonder verrassingen

Tijdens uw familiereis trekt u door de Verenigde Staten. Om dat immense grondgebied te doorkruisen hebt u een busje gehuurd dat het na enkele honderden mijlen laat afweten.

In uw huurcontract wordt vermeld wat u in deze omstandigheden te doen staat. Over het algemeen wordt aangeraden om contact op te nemen met de pechverzekeraar van de huurmaatschappij. Is hij niet bereikbaar? Bel dan rechtstreeks naar de betrokken maatschappij.

Een uitgebreide bescherming VOOR REIZIGERS

Twee of drie sterren?

U bent op familietrip in de Provence en uw vakantie loopt ten einde. Plots krijgt uw auto motorpech. Een garagehouder moet u te hulp komen. U zit vast in het hotel totdat de auto is hersteld en moet dus uw verblijf met enkele dagen verlengen. 
Uiteraard wilt u die extra hotelkosten en uw verplaatsingen in die wachtperiode liever niet uit eigen zak betalen!

Kijk dus zeker na wat uw reisverzekering in zo'n situatie doet.

Snel naar België!

In een vakantieoord in een godverlaten streek valt uw wagen in panne. Uw auto staat nu al enkele dagen in de garage. U voelt zich eenzaam en verlaten op die plek en wilt graag terug naar uw familie.
Met een goede reisverzekering kunt u kosteloos naar België terugkeren. Als u uiteindelijk beslist om geduld te oefenen tot uw auto is hersteld, betaalt zij de kosten voor de voortzetting van uw reis ter plaatse, of toch minstens een deel daarvan.

Om zeker te zijn dat u recht hebt op deze service, praat u er best over met uw verzekeringsadviseur voor uw vertrek.

Hallo chauffeur!

Onderweg van Nice naar Saint-Tropez krijgt u opeens verschrikkelijke rugpijn. Het verdict is onverbiddelijk: u hebt een discushernia. U kunt uw reis onmogelijk voortzetten met de auto. En geen van uw medereisgenoten kan het stuur van u overnemen.

De beste oplossing is dan dat een vervangchauffeur u naar huis brengt.

Een specifieke reisverzekering kan dat soort diensten leveren. Vraag ernaar.

Tip IN BELGIË

Bescherming zonder grenzen

Goed om te weten!
Ook als uw autoniet kan rijden in België kunt u een beroep doen op de diensten van uw autopechverzekering, namelijk pechverhelping, slepen en transport van uw auto op ons grondgebied, en dat het hele jaar lang.

Wat bij autoproblemen in het buitenland?

Reizen met de auto is ook een avontuur.