De bank voor een wereld in verandering
9 min

Nieuwe auto: benzine, diesel of elektrisch?

Meer dan de helft van de Belgen twijfelt welk type motor ze zullen kiezen voor hun volgende auto. U ook? Deze informatie helpt u vast de knoop door te hakken.

Let op, geld lenen kost ook geld.

Is het nog interessant om een benzine- of dieselwagen te kopen?

Verschuiving naar duurzaam HET AANDEEL ELEKTRISCHE AUTO’S GROEIT SNEL

Al een derde groene autoleningen

De opkomst van elektrische wagens, samen met de groei aan hernieuwbare energiebronnen, kan zorgen voor een significante vermindering van onze CO2-uitstoot. Steeds meer mensen kiezen dan ook bewust voor elektrisch rijden.

Ook bij BNP Paribas Fortis zien we een onmiskenbare verschuiving naar duurzamere alternatieven. “Vandaag dient al een op de drie autoleningen om een milieuvriendelijk voertuig aan te kopen,” zegt Fatéma Henry, productexpert bij BNP Paribas Fortis. “Bij leningen voor ecologische voertuigen genieten onze klanten trouwens een voordeliger tarief.

Europa zegt stilaan “stop!”

Vanaf 2035 moeten alle nieuwe auto's die op de markt komen, emissievrij zijn en geen CO2 meer uitstoten. Dit moet ervoor zorgen dat de vervoerssector tegen 2050 koolstofneutraal wordt.

Heel wat landen hebben intussen al aangekondigd de verkoop van nieuwe wagens met verbrandingsmotor volledig te zullen verbieden: Noorwegen al vanaf 2025, Nederland vanaf 2030, het Verenigd Koninkrijk en Frankrijk vanaf 2040 ... In Vlaanderen komt er al vanaf 2029 een verbod op de verkoop van auto’s met een verbrandingsmotor. Dat geldt alleen voor nieuwe wagens, niet voor tweedehandswagens.

Wat is voordeliger? HET VOLLEDIGE KOSTENPLAATJE  BEKIJKEN

Wat is de beste optie vandaag?

Behoort de auto met verbrandingsmotor dan binnenkort tot het verleden? En wat is vandaag financieel de beste optie? “Als u weet dat een auto makkelijk vijftien jaar meegaat, zullen er nog een hele tijd benzine- en dieselwagens op onze wegen rijden. Maar naarmate elektrische wagens goedkoper worden, zal het steeds interessanter worden om voor elektrisch te kiezen. Als u alle kosten meerekent - zoals de hoge brandstofprijzen, belastingen en onderhoudskosten - zijn elektrische auto’s zelfs vandaag al vaak goedkoper dan wagens op fossiele brandstof,” besluit Fatéma Henry.

Staat u op het punt om een nieuwe auto te kopen?

Met een autolening van BNP Paribas Fortis geniet u een voordeliger tarief bij aankoop van een ecologisch voertuig.

Autolening

Kredietvorm: lening op afbetaling. De bepalingen inzake consumentenkrediet uit hoofdstuk 1, titel 4, boek VII van het Wetboek van Economisch Recht zijn van toepassing. Onder voorbehoud van aanvaarding van uw aanvraag door AlphaCredit NV, kredietgever, Warandeberg 8 Bus 3, 1000 Brussel - BTW BE 0445.781.316 - RPR Brussel. Verbonden agent: BNP Paribas Fortis NV, Warandeberg 3, 1000 Brussel – BTW BE 0403.199.702 – RPR Brussel.