De bank voor een wereld in verandering
4 min

Wat is een schuldsaldoverzekering?

Een belangrijke garantie voor de terugbetaling van uw lening en de bescherming van uw naasten.

Het is belangrijk om uw familie te beschermen als het fout gaat.

De schuldsaldoverzekering Wat is het?

Een schuldsaldoverzekering is een ‘overlijdensverzekering’. Stel dat u door een ongeval of door een onverwachte ziekte overlijdt tijdens de looptijd van uw krediet, dan betaalt de verzekeraar de nog openstaande schuld van uw krediet terug aan de bank. Zo hoeft uw partner of familie uw deel van de lening niet verder af te betalen.

U kunt kiezen hoeveel procent van het kredietbedrag u wil verzekeren. U kunt bijvoorbeeld 50% van het kapitaal verzekeren op uw naam en 50% op naam van uw partner (of 60%/40%, of …). Weet dat het percentage dat niet verzekerd is dan wel nog aan de bank afgelost zal moeten worden. Ook als u in uw eentje koopt, is een schuldsaldoverzekering nuttig: u hebt misschien een broer of een zus of … die uw woning zal erven - mét de openstaande schuld …

De premie Aan u de keuze

U kunt een schuldsaldoverzekering afsluiten met maandelijkse, driemaandelijkse, halfjaarlijkse of jaarlijkse premies, of een eenmalige premie bij de start van het krediet. Net zoals bij de woonverzekering moet u bij gespreide premiebetaling mogelijk wel een kleine toeslag betalen als vergoeding voor de extra administratieve kosten.

Tot slot nog dit: wettelijk gezien bent u vrij om beide verzekeringen af te sluiten bij een bank of verzekeraar van uw keuze. In de praktijk geven de meeste banken wel een korting op de rentevoet van uw woonkrediet als u die verzekeringen samen met het krediet afsluit.

Onze schuldsaldoverzekering