De bank voor een wereld in verandering
2 min

Uw pensioen voorbereiden!

Bent u klaar om op pensioen te gaan?

Wanneer wordt uw pensioensparen uitbetaald? En wat wilt u doen na uw pensioen? Lees zeker verder.

Wanneer wordt uw pensioensparen uitbetaald? Uw opgebouwde kapitaal

Wanneer u met wettelijk pensioen bent, ontvangt u elke maand een pensioen. En u kan eindelijk ook genieten van het kapitaal dat u al die jaren zorgvuldig opzij hebt gezet!

Wanneer wordt dit uitbetaald? Dat is verschillend voor een spaarverzekering en een pensioenspaarfonds en valt dus niet noodzakelijk samen met uw pensioendatum.
U hebt een pensioenspaarverzekering U spaart via een pensioenspaarfonds
De eindvervaldag valt op uw 65e verjaardag als uw contract op dat moment al minstens 10 jaar loopt, zo niet op de 10de verjaardag van uw contract.Vanaf uw 60e verjaardag kunt u zonder extra belastingen uw pensioensparen laten uitbetalen. Tenminste, als de eindbelasting al werd ingehouden. U kunt het volledige bedrag in één keer opvragen of af en toe een beetje laten uitbetalen. Heeft u het gespaarde geld niet meteen nodig, dan kunt u het zelfs nog laten renderen, zolang u leeft, want een pensioenspaarfonds heeft in tegenstelling tot een pensioenspaarverzekering geen eindvervaldag.

Ontdek meer over de voordelen van een pensioenspaarfonds en een pensioenspaarverzekering.

Profiteer ook na uw pensioen van een fiscaal voordeel Start met langetermijnsparen

Met langetermijnsparen bouwt u extra pensioenkapitaal op en ontvangt u in principe elk jaar een belastingvermindering op uw stortingen. Maar wist u dat u ook tijdens uw wettelijk pensioen nog aan langetermijnsparen kunt doen? Tenminste als uw contract dit toelaat en u nog belastingvermindering kan genieten. Het grote voordeel: u kunt nog vele jaren blijven sparen (zelfs tot uw 99e!).

Doet u al aan langetermijnsparen, maar zit u nog niet aan uw maximumbedrag en kunt u nog meer sparen? Sluit dan een nieuw contract af. Dit kan tot en met de dag voor uw 65ste verjaardag.

Optimaliseer uw fiscaal voordeel ook na uw pensioen

Start met langetermijnsparen