De bank voor een wereld in verandering
2 min

Hoe spaart u nog meer voor uw pensioen?

Ontdek hoe u zich nog beter voorbereidt op uw pensioen

Spaart u al voor uw pensioen? Met een paar eenvoudige aanpassingen kan u er misschien nog meer uithalen! Bovendien zijn er nog manieren om later meer inkomen te krijgen bovenop uw wettelijk en aanvullend pensioen.

Haal meer uit uw inspanningen Evalueer uw huidige manier van sparen

Maximaliseer uw fiscaal voordeel voor pensioensparen

Is het voor u mogelijk om 1.020 euro op jaarbasis te sparen, dan krijgt u via het pensioensparen 30% belastingvermindering of 306  euro. Kunt u nog wat extra opzijzetten? Kies dan voor het verhoogde plafond en stort 1.310  euro. U krijgt dan 25% belastingvermindering of 327,50 euro. U moet wel elk jaar expliciet aan de bank aangeven dat u voor dit verhoogde plafond kiest. Als u bijna 55 bent dan moet u rekening houden met een aantal zaken.Lees ook zeker alle informatie over de eindbelasting.Lees meer over de maximumbedragen en het fiscaal voordeel

Start of optimaliseer langetermijnsparen

Ook bij langetermijnsparen profiteert u van 30% belastingvermindering op het bedrag dat u jaarlijks stort. En u kunt het combineren met pensioensparen voor een nog groter pensioenspaarpotje.

Doet u al aan langetermijnsparen, maar zit u nog niet aan uw maximumbedrag en kunt u nog meer opzijzetten? Dan kunt u bijstorten of een nieuw contract openen. Bent u bijna 55, dan moet u rekening houden met een aantal zaken.

Investeer in uw toekomst Creëer een bron van passief inkomen

Er bestaan tal van manieren om een passief inkomen te krijgen. In tegenstelling tot een actief inkomen dat u verdient door te werken, zorgt een passief inkomen voor geld zonder of met weinig inspanningen. 

Dat betekent echter niet dat u er helemaal niets voor hoeft te doen. Een passief inkomen is het resultaat van een inspanning die u in het verleden deed, zoals een belegging of een investering. Het is een weg naar meer financiële vrijheid. Door nu te investeren, zorgt u er met andere woorden voor dat u ook tijdens uw pensioen nog extra geld kunt verdienen.

Beleg uw geld

Beleggen biedt de mogelijkheid om een hoger rendement te behalen dan bij traditionele spaar- en termijnrekeningen. Door uw geld te beleggen in bijvoorbeeld aandelen of obligaties kunt u mogelijk profiteren van meerwaarden, interesten en dividenduitkeringen.

Huurinkomsten uit vastgoed

Heeft u de mogelijkheid om te investeren in vastgoed? Het is zeker het overwegen waard! Huurinkomsten kunnen tijdens uw pensioen voor een mooi extraatje zorgen.

Kies voor uw passie

Houdt u van kunst, wijn of hebt u een welbepaalde passie? Dan kunt u overwegen om daarin te beleggen. Dit is iets voor de (heel) lange termijn. U bereidt zich dus best voor op een minimale periode van 10 jaar om er eventueel voordeel uit te halen. En ondertussen kunt u er mooi van genieten!

Starten met beleggen

Haal meer uit uw spaargeld.