De bank voor een wereld in verandering
2 min

Nieuwe projecten, nieuwe kredieten

Een nieuw huis, een tweede huis … een nieuwe uitdaging.

Uw eerste huis heeft u al. Het was een mooi project, maar het begint alweer te kriebelen. Die woning wordt trouwens wat te klein. Of u denkt aan uw pensioen en wilt alvast zorgen voor een appeltje voor de dorst. Dan zal een overbruggings- of verbindingskrediet u de nodige gemoedsrust geven.

VERKOPEN EN KOPEN IK VERKOOP MIJN HUIS OM EEN NIEUW TE KOPEN

Groter wonen

Zo gaat het met het leven: er komen zaken bij. Bijvoorbeeld een aantal kinderen – uw gezinssituatie verandert. U beslist dus om groter te gaan wonen en uw bestaande woning te verkopen met de opbrengst van de verkoop van uw huidige eigendom.

Om de periode te overbruggen tussen de aankoop of bouw van uw nieuwe woning neemt u best een tijdelijk krediet, een zogenaamd overbrugginskrediet. Zodra uw eigendom verkocht is, betaalt u uw krediet terug.

Hoe werkt het overbruggingskrediet?

Aan de hand van de verwachte opbrengst van uw huidige eigendom, bekijkt uw bankdviseur welk bedrag u kunt lenen. Het overbruggingskrediet moet minimaal 12.500 euro bedragen. Tijdens de looptijd van het krediet betaalt u alleen een vaste interest.

Het overbruggingskrediet zelf betaalt u terug op de verkoopdatum van uw eigendom of ten laatste twaalf maanden na het aangaan van het krediet.

EEN TWEEDE WONING INVESTEREN IN

Een buitenverblijf of een extra pensioen

Uw eerste hypothecaire krediet is bijna afbetaald of uw financiële situatie is veranderd en u heeft extra middelen om te beleggen. Dan is een tweede woning een interessante mogelijkheid – om te investeren, of eventueel om zelf in te verblijven.

Wanneer u een tweede pand koopt als belegging, is een overbruggingskrediet ideaal om de periode waarin u daadwerkelijk verkoopopbrengst hebt, te overbruggen.

Bent u van plan uw woning te verkopen om een andere te kopen, of kiest u voor een tweede woning?

Uw terugbetaalde kapitaal opnieuw opnemen

Om een tweede woning te kopen of die uitbreiding aka renovatie van uw bestaande woning uit te voeren, hebt u nog een extra voordeel. Wanneer u al een hypothecair krediet op maat hebt lopen, dan kunt het kapitaal dat u al terugbetaald hebt, opnieuw opnemen.

Na toestemming van de bank kan dat zelfs tot 120% van het kapitaal zijn. Daarvoor hoeft u geen nieuwe hypotheek af te sluiten en betaalt u dus geen nieuwe hypotheek- en notariskosten.

Ik wilde mijn huis verkopen om een nieuwe, grotere woning te kopen. Met een overbruggingskrediet verliep dat allemaal heel vlot.

Nieuwe projecten, nieuwe kredieten

Een nieuw huis, een tweede huis … een nieuwe uitdaging.