De bank voor een wereld in verandering
2 min

Hoe en wanneer krijg ik mijn geleende geld?

De terugbetaling van uw lening gebeurt via een voorschot en in schijven.

Nu wordt het echt. Compromis is getekend. U heeft een gepaste lening gevonden. Uw bankadviseur heeft u optimaal begeleid. Maar hoe en wanneer krijgt u dat geleende geld? Bij de aankoop van een huis zonder werken gebeurt de betaling in één keer. Bij een verbouwing neemt u uw hypothecair krediet op in schijven.

NIEUWBOUW EN RENOVATIE U TOONT, DE BANK GEEFT

U krijgt uw geld wanneer u het nodig hebt

Wanneer u bouwt of verbouwt dan beschikt u - na het verkrijgen van uw stedenbouwkundige vergunning -  over een voorschot, een eerste betalingsschijf van 5% van het totaalbedrag van uw krediet. De volgende schijven volgen het ritme van de werken en worden ter beschikking gesteld na vertoon van facturen.

Mijn geleende geld ontving ik in schijven. En maar goed ook, zo hadden de bank én ikzelf meer controle over de terugbetalingen.

Wanneer u de facturen betaald heeft, schrijft de bank het geld rechtstreeks over op uw rekening. Indien de klant de factuur nog niet betaald heeft, stort uw bank de factuurbedragen rechtstreeks aan de leveranciers – de architect, de aannemers of andere vakmannen. Om de verschillende schijven op te nemen hoeft u bovendien niet steeds langs uw bank te lopen. Dat kan namelijk ook online. En op het web heeft u tevens een mooi overzicht van uw woonkrediet.

Het is altijd interessant om samen met uw bankadviseur te bekijken hoe u de betalingen zullen worden opgevolgd om ervoor te zorgen dat het geld niet sneller opgeraakt dan gepland. Eerst wordt de eigen middelen gebruikt.

In deze video ontdekt u hoe uw krediet mee evolueert met uw financiële omstandigheden:

AANKOOP ZONDER RENOVATIE GEEN WERK

Kopen en intrekken

Als u een woning koopt die piekfijn in orde is, hebt u alvast een zorg van een werf en stoffige werken minder. Wanneer u een woning aankoopt waarin u geen werken meer hoeft uit te voeren, stort uw bank het volledige geleende bedrag op de rekening van uw notaris.

Dit gebeurt voor het verlijden van de akte en na het ondertekenen van het contract dat bij uw woonkrediet van uw bank hoort. Deze laatste stort het bedrag dadelijk door naar uw rekening. Dezelfde procedure geldt trouwens ook bij de aankoop van een grond.

Hoe en wanneer krijg ik mijn geleende geld?

De terugbetaling van uw lening gebeurt via een voorschot en in schijven.